Τι είναι η Χαρτογράφηση Εγκεφάλου και τι δεν είναι;

ΜΕΧΜΕΤ ΝΑΪΛ

20 05 2020
 • Το Chip Tuning ή Χαρτογράφηση Εγκεφάλου

  Το chip tuning, είναι μια διαδικασία που μπορεί να αναβαθμίσει την απόδοση του κινητήρα σας. Με τον επαναπρογραμματισμό το εγκεφάλου του αυτοκινήτου σας ή αλλιώς της μονάδας ελέγχου κινητήρα (ECU):

  Ποια είναι αυτά;

  Το tuning στοχεύει στο να ξεκλειδώσει περισσότερο τις δυνατότητές του.
  Συγκεκριμένα, να αυξήσει την ιπποδύναμη και τη ροπή του κινητήρα, αλλά και να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων, άρα και τα κόστη.
  Όλα αυτά στοχεύουν να σας προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης.

  Τα πιθανά ρίσκα του tuning

  Όταν ακούσατε για το chip tuning την πρώτη φορά, ίσως να σκεφτήκατε “Υπάρχουν ρίσκα σε αυτές τις βελτιώσεις;”.
  Η απάντηση φυσικά, είναι ταυτόχρονα απλή και πολύπλοκη. Θα καταλάβετε το γιατί σε λίγο. Βέβαια, αν μπορούσε κάποιος να απαντήσει σύντομα, θα έλεγε ότι υπάρχουν ρίσκα. Ας δούμε όμως για αρχή ποια είναι τα πιθανά ρίσκα, για να κάνουμε το τοπίο πιο ξεκάθαρο.
  Για αρχή, πρέπει να γνωρίζετε ότι η μέγιστη ταχύτητα του οχήματός σας, είναι περιορισμένη. Κάτι που δεν είναι κακό, καθώς σας παρέχει ασφάλεια. Αν όμως θέλετε να προχωρήσετε σε chip tuning για αυτό τον λόγο και μόνο, πρέπει να το γνωρίζετε.
  Κάτι ακόμη που πρέπει να έχετε κατά νου και είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι ότι κάποια software δεν είναι κατάλληλα. Αν κάποιος με κακό λογισμικό, επιχειρήσει να βελτιώσει τον κινητήρα σας, τότε ίσως να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
  Δηλαδή, μπορεί να κάνει το όχημά σας να φέρεται παράξενα, μέχρι και να προκαλέσει ζημιά στην ECU, άρα και στον κινητήρα σας. Σκεφτείτε ότι κάτι τέτοιο, μπορεί να σας κοστίσει χρήματα για επιδιορθώσεις και την αντικατάσταση του εγκεφάλου. Είναι λοιπόν κρίμα να θέσετε το όχημά σας σε κίνδυνο, αντί να βελτιώσετε την απόδοσή του. Που είναι άλλωστε και ο σκοπός του chip tuning. Αυτά βέβαια μπορούν να αποφευχθούν. Ας δούμε πώς.

  Τι να προσέξεις για ένα ασφαλές tuning

  Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπιστευτείς μηχανικούς που δεν είναι έμπειροι ή τυχαία άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν τα κατάλληλα software.
  Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι επιλέγετε μια επιχείρηση ή έναν μηχανικό με εμπειρία στο θέμα, ώστε να εκτελέσει τη διαδικασία σωστά και με ασφάλεια.
  Μη βιαστείτε να διαλέξετε υπηρεσία και μην εμπιστευτείτε απλά κάποιους, που υποστηρίζουν ότι έχουν τα κατάλληλα προγράμματα. Κάτι τέτοιο, όπως αναφέραμε και προηγουμένως φέρει κινδύνους και μπορεί να βλάψει το όχημά σας.
  Κάντε λοιπόν την έρευνά σας, ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα σεβαστεί τον κινητήρα σας, για να αποφύγετε πιθανές βλάβες και προβλήματα.
  Θέλετε να αφυπνίσετε την πλήρη απόδοση του κινητήρα σας για μια καλύτερη οδήγηση;

  Θέλετε να αφυπνίσετε την πλήρη απόδοση του κινητήρα σας για μια καλύτερη οδήγηση;

  Η NT Tech SERVER στη Ξάνθη, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη δυναμική του αυτοκινήτου σας μέσα από μια ασφαλή διαδικασία chip tuning και να απολαύσετε τα οφέλη που προσφέρει.


  Χαμηλη Καταναλωση

  Εαν το στυλ χρησης σας δεν αλλαξει, θα εξοικονομησετε απο καυσιμα 5%-15%.


  Υψηλων Επιδοσεων σε Οχηματα

  Προσφέρουμε 20-30% αυξηση στη δυναμη και τη ροπη του οχηματος σας.

  ECU

  Image Description
  Ανάγνωση λογισμικού από το όχημα

  Image Description Image Description
  Μέθοδοι ανάγνωσης

  Image Description Image Description
  Επεξεργασία software

  Image Description Image Description

  Γράψιμο πίσω το επεξεργασμένο λογισμικό
    

  1. Πρώτα, γίνεται ανάγνωση του αρχικού λογισμικού στο όχημα με χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού.

  2. Το δεύτερο, η ανάγνωση του λογισμικού αλλάζει χρησιμοποιώντας τεχνικές γνώσεις και εμπειρία.

  3. Το τρίτο, το τροποποιημένο λογισμικό εγγράφεται ξανά.  NT Tech SERVER ecuremap chip tuning ecu remap chiptuning   
  Chip tuning xartografisi χαρτογράφηση ecu remaps   
  Ecuremap chip tuning ecu remaping chiptuning remaps   

  ti einai chip tuning, ti einai xartografisi, Auksiksi isxuos kai ropis, Pws mporw na anebasw aloga sto amaksi, Χαμηλη Καταναλωση Υψηλων Επιδοσεων σε Οχηματα

  Αύξηση ισχύος και ροπής Θράκη Βόρεια Ελλάδα, Χαρτογράφηση Εγκεφάλου Τι είναι το Chiptuning, χαρτογράφηση και τι δεν είναι, Πώς μπορώ να ανεβάσω άλογα στο αμάξι, Κομοτηνή, Ροδόπη, Ksanhi, Ξάνθη,

  Χαρτογράφηση Εγκεφάλου egr adblue dpf ecu remap chip tuning Τι είναι το Chiptuning Πώς μπορώ να ανεβάσω άλογα στο αμάξι χαρτογράφηση εγκεφάλου στην Ελλάδα Εξοικονόμηση Καυσίμου Λύσεις για chip tuning Αύξηση ισχύος και ροπής Chip Tuning χαρτογράφηση στην Ελλάδα στην Ξάνθη Ελλάδα, χαρτογράφηση, Ακύρωσης dpf, adblue, egr

  Chip Tuning Greece, ecu remap greece, cansel DPF, EGR, AdBlue, Off stin Xanthi, Greece, ecu, remap, chip, tuning, chiptuning, thraki, xartografisi stin ellada, xanthi chip tuning, ecu remap ellada